Хасково

Свикаха кризисния щаб в областта, обсъждат опасност от наводнения

Опасност от наводненияОбластният управител на Хасково Ирена Узунова свика кризисния щаб, за да бъде обсъдена опасността от нови наводнения в региона и да има готовност за реакция при такива ситуации.

Два микроязовира край хасковския квартал Болярово са предизвикали притеснение днес. Оказало се, че те преливат. Спешно на мястото е изпратена техника, която да помогне за отичането на водата. Рязко е повишено нивото на хасковската река. От сутринта в пожарната пристигат сигнали от Източната индустриална зона, каза пред Haskovo.info Узунова. Читатели на сайта алармираха, че са залети ниви край международния път за Турция в района на Подкрепа и Стойково.

Заради високите температури и интензивното снеготопене е повишено нивото на Марица и река Харманлийска. Опасност от излизане от коритата им засега няма. Изпратени са екипи и край ГКПП Капитан Андреево, които да проверят състоянието на река Каламица и да поставят допълнителни торби пясък, за да не бъде залят пътят към границата.

Вижте видео репортаж

 

Опасност от наводнения

Язовир в Болярово прелива

 

Опасност от наводнения

Спешно е изграден допълнителен преливник

 

Опасност от наводнения

Заради липса на канализация в част от квартала водата е заляла дворове

 

Опасност от наводнения

и е влязла в няколко къщи

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button