Любопитно

Театър от Торонто на фестивалната сцена в Тополовград

Театър „Отражение“ от Торонто, Канада, е този, който идва най-отдалече на тазгодишния Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ в Тополовград.

Трупата е създадена с усилията на българската общност в Канада, като си поставя за задача да съхранява във времето българския език и традиции извън границите на родината.

Създаденият през 2018 г. от българската общност в Канада театър ще представи на публиката в Тополовград спектакъла „Вавилонци“, режисиран от Росица Обрешкова. Постановката е по истории от сборника на Станислав Стратиев „Вавилонска хроника“.

Театър„Вавилонците“ чрез самобитното си балканско чувство за хумор карат зрителите да се смеят, но и да се замислят за собственото си отношение към живота и пътя през него.

ТеатърТополовградчани и гостите на града ще могат да гледат и моноспектакъла на Веселин Монев „Не е за телефон“ с автор и режисьор Елин Рахнев. Постановката е „намигване“ към всеки, който е позабравил, че винаги, когато лъже другите, той преди всичко лъже себе си. Тя е показвана и пред българска публика в Детройт, САЩ.

ТеатърВ българското турне на театър „Отражение“ фигурират и сцени в Сливен, Пловдив и София. Не го мислете много, елате и ни гледайте, казват от театъра, стъпил на родна земя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button