Регион

Облагородяват още 5 междублокови пространства в Димитровград

Нови пет проекта на граждани за облагородяване на междублокови пространства в Димитровград ще финансира общината със собствени средства, съобщават от кметството.

Договорите за финансиране бяха подписани от кмета Иво Димов и домоуправителите. „Ние ще продължим да правим всичко възможно за подобен тип благоустрояване и съвместно с инициативни хора като вас да направим по-добра градската средата за живеене“, каза Димов.

Финансирането е в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Срокът за реализацията на проектите е 30 ноември 2023 г.

РемонтОбщо шест са проектните предложения внесени в Община Димитровград след обявения в началото на летните месеци конкурс за набиране на проекти. След подробно разглеждане от комисията са одобрени за финансиране пет от тях: Даньо Недялков Делчев – Благоустрояване на детска площадка в парково пространство на ул. „Ромен Ролан зад бл.№2 – №4”, Таня Миткова Бончева – Благоустрояване на детска площадка в междублоково пространство между бул. „Н.Й.Вапцаров” №16 и ул. „Вл. Поптомов”, Лидия Стамова Богданова – Благоустрояване на детска площадка в парково пространство на ул. „Гросето”, Лени Георгиева Костадинова – Благоустрояване на детска площадка на ул. „Цар Симеон” зад бл.№6 – №8, Кирил Савов Савов – Благоустрояване на междублоково пространство на бул. „Димитър Благоев” между бл. №1 и №3;

РемонтКонкурсът се провежда за тринадесета поредна година и е част от екологичните инициативи на общината. Той има за цел подобряването и опазването на градската среда, подобряване естетичния вид на междублоковите пространства и ангажиране на гражданите в опазването на зелените площи в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button