Хасково

Незрящи правят мартеници, Пижо и Пенда посрещат гостите на Дома за стари хора

МартенициНезрящите от Филиала за хора със сетивни увреждания на Кенана за четвърта поредна година днес правиха мартеници

„Не всеки може да изработи мартеница, но това е терапия и е част от ежедневието на домуващите, разказа за Haskovo.info една от трудотерапевтките от филиала. Там са настанени 29 човека от 18 до 90 години. 

Най-младият от тях е 19-годишният Янко Панчев от Хасково. Ентусиазираният младеж бе решен да направи красиви мартеници за трудотерапевките и останалите домуващи във Филиала за хора със сетнивни увреждания. 

Мартеници„И друг път съм правил мартеници. Завършил съм специализираното училище за незрящи във Варна и там никога не сме пропускали да отбележим Баба Марта“, разказа Янко.

Всички обитатели на филиала се надяват трудът им да бъде възнаграден – най-добрите експонати ще бъдат закачени на таблото в Дома за стари хора на Кенана, където възрастните вече са окичили символите на пролетта.

Направили са и 60-сантиметрови Пижо и Пенда. Те ще посрещнат на 1 март гостите от Узунджово и Финансово-стопанската гимназия, които са подготвили изненади за домуващите, съобщи директорът Вълко Пехливанов.

Мартеници Мартеници

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СТЕЛИАН
СТЕЛИАН
29.02.2012 22:08 22:08

NE

Back to top button