Хасково

Хасковлии извиха хоро за годишнината от Независимостта на България

Хасковлии извиха хоро на площад „Свобода“ след тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин за 115 години от Независимостта на България.

Тържествата преминаха с участието на военнослужещи от хасковското военно формирование 52 740 и духовия оркестър с диригент Недялка Ангелова. Водещ беше Дария Боева.

В словото си кметът Станислав Дечев каза, че обявяването на българската независимост е епохално дело. Политически знак за това, че ние българите искаме мирно и в разбирателство сами да чертаем пътя си. Нашите държавници тогава са написали урок по политическо мъжество.

Празник„Ние днес не трябва да допускаме нищо и никой да застава на пътя на България, защото днес имаме всичко онова, за което българите тогава са мечтали. Имаме свободата и перспективата да се развиваме заедно с модерните, независими и справедливи държави“, допълни Дечев.

ПразникПоследва концерт на оркестър „Колорит“ с ръководител Милен Димитров и общоградското хоро.

Десетки димитровградчани, сред които заместник-кметът Яшо Минков, секретарят Венета Колева и общински съветници, се стекоха при паметника на Капитан Петко Войвода в Димитровград, за да отбележат 115 години от провъзгласяване Независимостта на България, съобщават от общината.

ПразникПрограмата започна с изпълнения на Забавно-духов оркестър и продължи с художествено-документална програма с участието на ученици.

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Капитан Петко войвода димитровградчани изразиха своята признателност към делото на Независимостта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button