Регион

Доброволци предадоха 2 240 кг. хартия и пластмаса в Харманли

Доброволци предадоха 2 240 кг. хартия и пластмаса в инициативата за разделно събиране на отпадъци сред деца, ученици и възрастни.

Акцията се организира за пета година от Община Харманли и „Екоресурс – Харманли“. Всеки предал поне 2 кг. правилно сортирани пластмаса и хартия в двата мобилни центъра за разделно събиране на отпадъци получи награда – дръвче за засаждане, компост, блокче за рисуване, книжка, тетрадки, химикали и грамоти за участие, допълват от общината.

Отпадъците ще бъдат извозени до сепариращата инсталация за предварително третиране и рециклиране. Така непотребните опаковки, стари вестници и тетрадки се превръщат в суровини за нови продукти.

ДоброволциВ инициативата се включиха ДГ „Ален мак“, ДГ „Пролет“, ДГ „Детски свят“, НУ „Отец Паисий“, НУ „Алеко Константинов“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Неофит Рилски“, ПГЕТ „Захари Стоянов“, ЦСОП „П. Р. Славейков“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“- село Иваново и граждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button