Хасково

Регистрираха първата кандидатска листа за общински съветници в Хасково

Общинската избирателна комисия в Хасково регистрира първата кандидатска листа за общински съветници за местните избори на 29 октомври.

Тя е на ПП „Консервативно обединение на десницата“ (ПП КОД). Листата е от трима кандидати за съветници. Водач е Веселина Железанова Узунова, следвана от Димитър Тенчев Атанасов и Живко Ташев Димитров.

Междувременно стана ясно, че собственикът на таксиметрова фирма Иван Иванов ще е кандидатът за кмет на Хасково на „Има такъв народ“.

Централната избирателна комисия пък отхвърли жалбата от Марин Райчев – представляващ местната коалиция „Спаси Хасково“ (ПСД и ССД) срещу решението на ОИК – Хасково, с което им беше отказана регистрация за участие в изборите за общински съветници на 29 октомври. Като причина се посочва, че наименованието на коалицията не отговаря на изискванията на Изборния кодекс. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – Хасково.

Haskovo.info припомня, че в ОИК – Хасково се регистрираха 14 партии и коалиции за изборите за кмет на Община Хасково, за общински съветници – 22, а за кметове на селата – 18. Има и два инициативни комитета.

Те имат срок до 26 септември да заявят кандидатите си за кметове и общински съветници.

14 партии се регистрираха за изборите за кмет на Хасково, 22 са за общински съветници

ОИК – Хасково регистрира първия кандидат за кмет

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button