Регион

По половин милион за Свиленград и Ивайловград за намаляване разходите за отопление

Връчването на чековетеСвиленград и Ивайловград са сред 28-те малки общини, които днес получиха финансови средства за внедряване на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура, съобщиха от МРРБ. Чековете със стойността на договорите бяха връчени от министър Лиляна Павлова.

Община Свиленград получава финансиране от Европейския фонд за регионално развитие на стойност 467 хил. лв. Сред ремонта сградата на детски ясли „Пролет“, където се намира и Дневният център за деца в риск, ще стане по-топла и уютна.

557 хил лв е подкрепата за Ивайловград за смяна на дограмата, топлоизолация, въвеждане на енергоспестяващо осветление в обединеното детско заведение в града

Двата проекта са отдавна одобрени, но поради липса на финансиране, бяха в списъка на чакащите. В реализацията им и двете общини влагат и собствени средства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
27.02.2012 17:16 17:16

На циганският град Хасково,с избран от циганите квет,един голям к*р.Хак да ни е!!!

krasiorocknroll
krasiorocknroll
27.02.2012 20:59 20:59

То деца няма в Ивайловград!:(…

Back to top button