Хасково

Д-р Р. Филипов: Неврохирургията в Хасково ще е по-добра от София

МБАЛ - ХасковоД-р Румен Филипов ще оглави новото неврохирургично отделение, което трябва да заработи в Хасково в началото на март. „Ще постигнем по-високо ниво в областта на неврохирургията от София„, заяви той пред Haskovo.info.

Д-р Румен Филипов е завършил „Медицина“ в СУ „Св. Климен Охридски“. Работил е 3 години във Видин в Бърза помощ. По-късно специализира неврохирургия. Следват 15 години работа в Александровка болница, където става шеф на Клиниката по неврохирургия. „Работех там докато имаше професионализъм. В един момент на пациентите започна да се гледа като на източници на пари и напуснах“, допълни д-р Филипов. Той продължава да работи, но развива дейността си в частни неврохирургични клиники. 

Целта ни е в Хасково да направим едно отделение, които да работи на много високо ниво„, каза той. Ще извършваме всичи операции в областта на неврохирургията и ще постигнем по-високо ниво от това на клиниките в София към Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“, Окръжна болница, Военна болница, Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и „Токуда“. За целта от ръководството на болницата са обещали да бъде закупена необходимата липсваща апаратура.

Междувременно от МБАЛ – Хасково съобщиха, че в петък от 13 часа и в събота от 10 часа в болницата ще преглежда д-р Асен Меджедиев. Той ще направи първите бронхоскопии – изследване на дихателните пътища на белите дробове. В петък от 11 часа Медицинския център към областната болница ще е и неврохирургът доц. д-р Неделчо Гергелчев. Часове за прегледи при тях могат да се запазват на телефон 038/ 606 807.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иванова
иванова
27.02.2012 17:38 17:38

Със сълзи на очите чета тези красиви новини,и не мога да повярвам,че това всчко ще е реалност един ден. Със сигърност това се дължи на шефа на МБАЛ-Хасково,за което му се прекланяме и благодарим. Нека е здрав и жив ,и много късмет.

poli
poli
27.02.2012 23:36 23:36

страхотни новини,това е за здравето на хората в Хасково и областа,та ние тук си имаме един прекрасен специалист неврохирург др.Каравасилев,а сега и други ,на които наистина може да се разчита:)

лекар
лекар
28.02.2012 8:34 8:34

1.В СУ“Кл.Охридски“ никога не е имало медицина!!!!
2.В Хасково от 10г.се правят бронхоскопии!!!
3.Приветствия за д-р Близнаков,но нека не отричаме досегашната дейност.Новото се гради на това,което до сега е действало.

Красимир
Красимир
13.07.2012 16:02 16:02

Хора,преди да се радвате потърсете в ГУГЪЛ ,името на този др.Джекил!

Красимир
Красимир
13.07.2012 16:07 16:07

През месец октомври миналата година нашата дъщеря Анна Николова Петрова-Москова от гр. Пещера, живееща и работеща като медицинска сестра в МБАЛ-Пловдив получава изпъкване на дясното око. Започва се ходене по лекари, като всеки един изказва различно мнение. В последствие през месец февруари посещаваме гр. София за изследване на главата и се извършва ядрено-магнитен резонанс със заключение тумор на мозъка. В нашата паника се консултираме и на друго място, по-точно в гр. Пазарджик при д-р Светльо Петров, неврохирург. Който разглежда съответния материал от ядрено-магнитния резонанс и скенер, направен предварително и ни казва да изчакаме да се посъветва с д-р Румен Филипов, чийто име наскоро беше забъркано в скандал с други лекари и публикуван във вестник Телеграф, дата 01.04.2010г. След консултация между 2-та доктора, излизат пред нас със заключение, че изследванията показват възпалителни елементарни процеси с гной по кората на главния мозък и се наемат да оперират нашата дъщеря Ани в гр. Варна, Военно морска болница в екип с д-р Добрев, завеждащ неврохирургия. В нашето отчаяние и след категоричното им мнение, особено на д-р Петров, че няма метастази и нищо притеснително ни съветват да изчакаме една седмица, понеже са в отпуск. През тази седмица нашата дъщеря получава пареза на десния крак и те продължават да настояват, че всичко е на психическа основа. Казват ни, че операцията ще се извърши чрез дупка в главата / микрохирургически/ и изтегляне на гнойта чрез спринцовка. Това са техните думи – на д-р Петров и д-р Филипов. В последствие се извършва операцията, след което вече казват, че са изкарали голям тумор и с това приключва целия случай за тях. Без преливане на кръв при такава тежка операция и Хемоглобин 98, момичето се изоставя на произвола на съдбата, като междувременно се превежда голям хонорар от МБАЛ-Пловдив, поемащ разходите по дадената операция по сметка, дадена от д-р Филипов.
След 9 дни Ани е изписана с недобро общо състояние. Без интерес от ничия страна, най-вече от заелите се със случая опериращи лекари д-р Добрев и д-р Румен Филипов.
От добро желание, колегиалност и най-вече съчувствие от страна на д-р Аргиров, директор на МБАЛ-Пловдив е поета с техен превоз, линейка и е преместена в Окръжна болница /МБАЛ/ -Пловдив.
В последствие общото състояние на Ани се влошава рязко. Лекуващите лекари не са запознати с епикризи и медицински документи, които липсват. Започват отново изследвания, налагащи се от неспирното изтичане на течност от раната на главата /ликвор/, в резултат на което с всеки изминал ден продължава да се влошава общото състояние на Ани, изписана с пълна пареза, неподвижна. Едно момиче на 36 години, гледащо с влажни очи и борещо се за живот, изоставено най-вече от лекуващия оператор д-р Румен Филипов.
След дълги молби от наша страна /родителите/ и непрекъснати лъжи от негова страна /д-р Филипов/, една вечер късно той посещава Ани, разбира, че състоянието и е много лошо, че тя е с инфектирана рана на главата и търсейки пункционна игла, която липсва и без да извърши нищо,отново си тръгва като препоръчва друг негов колега ад-р Ангелов от гр. Кърджали и съветва бащата на Ани раната на главата й изобщо да не се отваря от лекуващите лекари от гр.Пловдив ,които той нарича банда бандити. След намеса на д-р Райков-консултант от Невро-хирургия към болница „Св. Георги”, Ани е преместена в съответната болница за продължаване на лечението и борба за нейния живот. В последствие получава некроза на тъканите на главата, неспирно изтичане на течност и съответната инфекция преминава към всички вътрешни органи. В резултат на всичко това, след неспирните денонощни молби от наша страна към д-р Филипов, това светилище на медицината, забравил, че е положил Хипократовата клетва, Ани умира в много тежко състояние след дълги и големи мъки.
А ние, нейните родители, близки и роднини се питаме и ще го правим, докато сме живи, дали д-р Филипов, ако това беше Вашата дъщеря, щяхте да се отнесете по същия безразличен начин, както към Ани. И какво да отговорим утре на нейното невръстно 5-годишно детенце, което никога вече няма да познае майчина ласка и обич.
Сем. Мария и Никола Москови, гр.Пещера

Moskovi

Мнения: 1
Регистриран на: 09 Апр 2010 09:06
Местоположение: София

Още уточнения
Още уточнения
30.07.2012 7:38 7:38

Друг ГОЛЯМ лекар е Асен Меджедиев.
В едно с Чавдар Маринов плячкосаха
Девинската болница.
Хора, пазете се от тези имена !

Още уточнения
Още уточнения
30.07.2012 7:38 7:38

Друг ГОЛЯМ лекар е Асен Меджедиев.
В едно с Чавдар Маринов плячкосаха
Девинската болница.
Хора, пазете се от тези имена !

Back to top button