Хасково

Адвокатската колегия намали таксите за вписване на адвокати

ТемидаТаксите за вписване на адвокати в Адвокатска колегия – Хасково са намалени. Предложението е на секретаря на организацията Татяна Пальова

Така младшите адвокати и тези с юридически стаж до 3 години ще плащат 1000 лева вместо досегашните 1500 лева. При юристите със стаж над 3 години, които искат да бъдат вписани в Адвокатската колегия в Хасково намалението е 1000 лева. Новата такса за тях е 1500 лева.

Пенсионерите, които искат да бъдат отписани от колегията, вече няма да плащат нищо. Досега сумата беше 200 лева. Отписването на останалите адвокати пък ще е 50 лева, което е 4 пъти по-малко от досегашното.

Причините за намалението на таксите са няколко, обясни пред Haskovo.info адвокат Пальова. Това са доброто финансово състояние на колегията и добрата събираемост на членския внос.

Таксите за вписване в Адвокатска колегия – Хасково не са променяни от 2005 година. Според адвокат Татяна Пальова намалянето им няма да доведе до увеличаване на броя на желаещите да станат членове на колегията младши юристи, тъй като вписването им става след изпит пред комисия от Висшия адвокатски съвет.

Към днешна дата броят на вписаните адвокати в колегията е 310.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
123
123
28.02.2012 17:56 17:56

за сметка на това вдигат таксите си за клиенти.нали са в добро финансово състояние….

Back to top button