Хасково

Малки хасковски художници с престижни награди от Казанлък

Наградените7 деца от школата за приложни изкуства „Колорит“ към читалище „Заря“ са отличени с награди от Петия национален конкурс за детска рисунка “ Наследниците на Дечко Узунов“. Той се организира от художествената гимназия в Казанлък, която носи името на големия български художник. Тази година темата на конкурса е „Полет на въображението“, а в него са участвали 874 деца от цялата страна.

Две от хасковските деца са с големи награди. 13-годишният Теодор Тенев е получил китара и скъпи принадлежности за рисуване. Също с квалитетни пособия за рисуване за творбата си е и Гергина Георгиева, също на 13 година.

С награда „Млад художник“ са отличени Ваня Ривова, Хелена Христозова и Симеон Монев. Павел Сидеров и 8-годишният Илиян Киряков са с грамоти за отлично представяне. Илиян е за първа година в школата, това му е и първият конкурс, похвали го ръководителят на школата Веселина Делчева. Самата тя също е с грамота от конкурса заради добре представилите се нейни възпитаници.

Гергина Георгиева и Христо Петров пък са с първи награди за своите макети на възрожденски къщи, с които участваха в национален ученически конкурс във Варна. Магда Стоева и Христо Йорданов са отличени с трета награда. „От общо 5 макета на къщи, 4 са наградени“, не скри своята радост ръководителката на школата Веселина Делчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ил. Тотева
Ил. Тотева
28.02.2012 23:22 23:22

Браво! Много се радвам за талантливите деца. Специални поздрави за Теди!

Back to top button