Хасково

Нова смъртоносна змия в центъра на Хасково

ИзложбатаСилно отровна змия е сред новите видове, които за първи път се показват в Хасково в тазгодишната изложба на Херпетолгичното дружество в читалище „Заря“. Сред непоказваните досега видове в Хасково са и три вида пясъчни кротали, които се наричат още отровници. Ивичеста гърмяща змия, изумруден смок и леопардов гекон /вид гущер/ също се показват за първи път.

Общо 47 вида влечуги, паяци и насекоми могат да бъдат разгледани до 15-ти март в читалище „Заря“. Сред най-големите и внушителни е 3- метрова парагвайска анаконда на 15 години. Освен различните видове змии и гущери са показани и тарантули, скорпиони и дори хлебарки

Най-честите ни посетители са деца, но интерес проявяват и много възрастни, включително и пенсионери. Всички те искат да научат нещо ново, когато дойдат тук“, разказаха организаторите на изложбата.

Изложбата Изложбата
Изложбата Изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button