Регион

Бутнаха къщата на баба Тянка в Бисер, разчистват още 50 до 10 дни

Разчистиха къщата на баба ТянкаЗапочна разрушаването на негодните къщи в село Бисер. 51 жилищни постройки трябва да бъдат изравнени със земята. Още 107 са пострадалите къщи, които ще бъдат ремонтирани.

Багерите започнаха работа от някогашната къща на 74-годишната Тянка Найденова, която наблюдаваше отстрани операцията по разчистването. На мястото предстои да бъде построено ново жилище.

Това ще се случи и с останалите 50 къщи. Те трябва да бъдат съборени и разчистени до 8 март, обявиха от „Главболгарстрой“. Фирмата извършва дейностите безвъзмездно.

Разчистиха къщата на баба ТянкаСтарозагорска проектантска фирма представи проекти за нови къщи на хората в селото, останали без дом. Проектите също са дарение. Предстои да бъдат избрани строители. Над 2 милиона лева са събрани досега за възстановяването на Бисер.

Две общини – Бургас и Русе са поели ангажимента да ремонтират къщи, пострадали при наводнението. Очаква се техният пример да бъде последван и от други.

От Българския футболен съюз ще възстановят селския стадион и ще дарят екипи и оборудване на мъжкия и детския отбор в Бисер.

Началникът на хасковската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Николай Вълчев ще бъде удостоен с най-високото отличие в МВР почетен знак І степен за работата на щаба в Бисер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button