Хасково

25 награди за майстори на мартеници раздадоха от Младежки център

Изложбата25 награди в различни категории връчиха днес от Младежки център на участниците в традиционния конкурс за автентична мартеница.

В категорията за автентична мартеница с първо място при най-малките е второкласничката Есра Расим, при втора възрастова група първенец е Любослав Стоев, а при най-големите първа награда получи 12 „А“ клас на Професионална гимназия по транспорт.

В категорията за оригинална мартеница първата награда при най-малките отиде при Кристиана Георгиева от ОУ „Христо Смирненски“, във втора възрастова група първа стана Александра Агопян, а при възрастова група 9-ти- 12-ти клас- Иван Йорданов.

Изложбата

Тони Петров

Над 300 са тазгодишните участници в конкурса, похвалиха се организаторите от Младежки център. „Всяка година интересът е все по-голям“, каза ръководителят на школата по етнография Нели Арнаудова. Участниците са от все повече градове и села в региона.

Включили са се и деца от няколко хасковски детски градини. Дори тази година от Младежки център са решили да връчат и награди в нова категория – за макет, показващ традициите, свързани с Баба Марта. Първа награда в тази категория взе Тони Петров от училище „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Малево.

Мартениците и макетите на участниците са подредени в изложба във фоайето на Младежки център. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button