Хасково

Повече лекари и болнични легла предлагат в областната здравна карта

Повече лекари и болнични легла са заложени в областната здравна карта на Хасково, съобщават от областната администрация.

Днес се е провело второто заседание на комисията по изработката на картата. На него областният управител Гинка Райчева и представители на РЗИ, РЗОК, съсловните медицински организации и общините обсъдиха предложенията за броя на лекарите и болничните легла в региона.

Директорът на РЗИ – Хасково д-р Станимира Тананова е обобщила, че в първичната извънболнична помощ има увеличение на броя специалисти за региона. Отправено е предложение за 139 практики. Към момента те са 117.

Здравна картаДенталните лекари също ще бъдат с по-висок брой – 230 спрямо посочената цифра в методиката. Оралните хирурзи в региона са трима. Броят на специалистите по направление „Здравни грижи“ е 531. Коефициентът на леглата е завишен на 4,53 спрямо предходния – 3,98.

Здравна картаПроектът на актуализираната Областна здравна карта е приет и следва да бъде изпратен в Министерството на здравеопазването за изготвяне на Национална актуализирана здравна карта, допълват от администрацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button