Регион

Ден на тракийската памет подготвят в Маджарово

Съюзът на тракийските дружества в България и Община Маджарово организират на 30 септември Национално тракийско поклонение „Ден на тракийската памет“. Традиционната проява е под патронажа на президента на България Румен Радев и със съдействието на Министерството на културата.

Заупокойна молитва ще бъде отслужена пред Пантеона на загиналите тракийци в Мемориалния комплекс край Маджарово, който напомня за жестоката гибел на невинни жертви. Пантеонът и районът около него това лято бяха обновени с дарителски средства по инициатива на тракийските дружества в Хасково и Харманли, за което Haskovo.info писа.

Цветя ще окичат паметниците на войводите Димитър Маджаров, Руси Славов и Капитан Петко. Ще бъде представена подготвената от Тракийския научен институт мобилна изложба „Тракийска епопея“. Тя е посветена на 110 години от разорението на тракийските българи и 120 години от Илинденско – Преображенското въстание.

ТракийциНа площада в Маджарово концерт ще изнесе Представителният ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ към читалище „Тракия 2008“ в Хасково. В програмата ще участва и оркестър „Колорит“.

Тракийци

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасан
Хасан
28.09.2023 15:27 15:27

Кмета на ДПС ще подготви и
организира всичко

Рaмадан
Рaмадан
28.09.2023 20:43 20:43

Кради, кради, пàри не му мисли…
Дедо Господ се обърнал настрани
Обладана цяла от дявол е душицата ти
Но аз те виждам и ти пея „Да ти Е.а майката…”

Анонимен
Анонимен
29.09.2023 9:08 9:08

Резил! Кмета забранява на подчинените си да пазаруват от където си искат!

Last edited 7 months ago by Анонимен
Back to top button