Хасково

Хасковлийка осъди общината за 20 000 лв. след падане на разбит тротоар

Жена осъди Община Хасково след падане на разбит тротоар в града, става ясно от решение на Окръжен съд – Хасково.

Злополуката е станала около 22 часа на 31 май миналата година. Тогава жената вървяла по тротоара на улица „Белмекен“ в посока ОДМВР – Хасково. Пред №10 на улицата тя се спънала в парчета от надигнатите, изкъртени и разместени тротоарни плочки и паднала, като си ударила силно дясното коляно.

Пострадалата била в МБАЛ – Хасково до 3 юни, защото била със счупване на капачката на коляното. Тя е оперирана, а след това лечението й продължило в домашни условия.

През първия месец жената изпитвала силни болки, била трудно подвижна и се нуждаела от помощта на своите близки. За около 5 месеца е била нетрудоспособна.

Лечението й продължавало и към момента, като движенията в дясното й коляно все още не били възстановени в пълния й обем. В резултат на злополуката здравословното й състояние се влошило, което се отразило и на психиката й.

Според нея злополуката е настъпила в резултат на това, че общината не е спазила задълженията си да ремонтира и поддържа тротоара. Нейният иск е за 30 000 лв. с лихвата обезщетение за претърпени неимуществени вреди, представляващи претърпени болки и страдания, както и 535.34 лв. имуществени вреди отново с лихвата.

От общината заявяват пред съда, че исковете са неоснователни. Оспорва се, че настъпилото падане се дължи на бездействието на общината. Навеждат се доводи за съпричиняване от страната на пострадалата, която не е положила достатъчно грижи за опазване на здравето си.

Според съда обаче събраните доказателства по делото изцяло доказват претърпените вреди и причинната връзка, като липсват такива за съпричиняване.

Хасковският окръжен съд осъжда общината да заплати на жената 20 000 лв. с лихвата обезщетение за причинени неимуществени вреди и 535.34 лв. с лихвата обезщетение за имуществени вреди. Общината ще трябва да плати 863 лв. на жената за разноски по делото и 3 120 лв. на адвокатското дружество.

Решението може да се обжалва пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Орхан Мурад
Орхан Мурад
01.10.2023 12:05 12:05

а аз кат паднах а?
кой ще миййй даде париййй!?

педаловрътко
педаловрътко
01.10.2023 12:20 12:20
Отговор до  Орхан Мурад

искам велоалей

Анонимен
Анонимен
01.10.2023 21:17 21:17

Ще ти превъртя километража,като седнеш в мен на моето колело.Магарето Марко ще ти опесе ливадата.

Анонимен
Анонимен
01.10.2023 21:23 21:23

Пред била се събирате,ще те кача на автостоп.

Gesh..
Gesh..
02.10.2023 9:27 9:27

Браво на адвоката!!!

Back to top button