Регион

Учениците в Димитровград минават на двусменен режим

Ученици, илюстрацияУчениците от община Димитровград ще учат на две смени до началото на следващата година. Мярката, която вече е одобрена от Регионалния образователен инспекторат, се налага тъй като администрацията изпълнява два проекта за енергийна ефективност. 

По тях ще да бъдат санирани сградите на ПМГ „Иван Вазов“, СОУ „Васил Левски“, ОУ „Пейо Яворов“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и училището в село Ябълково.

До 17 март трябва да приключи ремонта на математическата гимназия. До тогава възпитаниците на елитното школо ще учат в сградата на ОУ „Пенчо Славейков“. След това започва санирането на СОУ „Васил Левски“. Учениците от І до ІV клас от школото също ще учат в ОУ „Алеко Константинов“, а по-големите – в ЕГ „Иван Богоров„, като часовете им ще бъдат намалени на 40 минути.

ПГХХТ „Проф.д-р Ас.Златаров“ ще приюти възпитаниците на ОУ „Пейо Яворов“, а ПГ „Капитан Петко войвода“ – учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Учениците от от средищното училище в село Ябълково ще учат в ОУ „Алеко Константинов“.

За извозването на децата е разработена нова транспортна схема, съобщи главният експерт „Образование“ към община Димитровград Валери Славов. За целта ще бъдат необходими още 10 автобуса, ще бъдат въведени и нови варианти за храненето на децата.

От новата учебна година училищата, които ще бъдат ремонтирани, ще могат да се похвалят с нова топлоизолация, отоплителна система, осветителни тела, газифициране, подменена дограма и фотоволтаична система, която да захранва охранителното осветление.

По проектите ще бъдат ремонтирани и детските гаридин „Радост“ и „Роза“ .

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button