Регион

Първа обществена пералня в Димитровград

Пералня, илюстрацияПървата обществена пералня в Димитровград ще бъде открита на 1 юли и ще обслужва детските градини и социалните заведения в  общината. Това ще стане по вече одобрен проект на местната администрация на  стойност 295 000 лева.

В новото общинско предприятие ще бъдат наети 12 души – хора с увреждания, лица от малцинствата, трайно безработни. Наред със служителите в обществената пералня ще работят почасово и социални работници.

Основните дейности на общинското предприятие ще бъдат сортиране, пране, гладене и доставка. Очаква се да бъдат закупени 2 перални, 2 сушилни и 1 гладачна преса.

Според проекта работниците, избрани по точно определени критерии, ще получават минимална работна заплата.

Клиентите на пералнята ще ползват услугите й безплатно една година, като амбициите са тя да продължи да съществува и след това. Пералнята ще се помещава в бившата АТЗ болница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button