Хасково

12 години и 4 месеца затвор за убиеца от село Лозен

Осъдените

Деян Георгиев и Никола Атанасов

12 години и 4 месеца затвор при първоначален строг режим получи 31-годишният Никола Атанасов от село Лозен. Той бе съден по съкратената процедура и бе признат за виновен за това, че на 16 април миналата година  е убил Здравко Тошев. Мъжът е починал след зверски побой. Той е ритан и удрян с юмруци. При аутопсията е установено, че има 19 счупени ребра, аркади по очите, контузни рани по крайниците.

5-членният състав на Хасковския окръжен съд с председател Стратимир Димитров определи още Никола Атанасов да заплати 60 хиляди лева кръвнина на дъщерята на Здравко Тошев.

Подсъдими по делото бяха и Деян Георгиев, Демир Венциславов и Димитър Кирилов. Тримата са обвинени в това, че помогнали на Никола Атанасов да прикрие престъплението – сложили са Здравко Тошев на дивана, завили са го с юрган, подредили са стаята, в която е станал побоя, почистили са следите от кръв и са изгорили доказателствата. 

Заради предишните си присъди и заради факта, че е ритал починалия Деян Георгиев получи 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Останалите двама подсъдими Демир Венциславов и Димитър Кирилов получиха по 1 година условна присъда с 3 години изпитателен срок.

Побоят на Здравко Тошев през април миналата година бил провокиран от негово искане към Никола Атанасов да му върне дадените назаем 700 лева. Малко преди това компанията от четиримата подсъдими се почерпили солидно в дома на единия от тях, но в разгара на купона свършили цигарите. Тогава те се сетили, че могат да поискат от 52-годишната жертва и тръгнали към дома му. Там се разразил скандалът, завършил с убийство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button