Хасково

Хасково почете 134 години от Освобождението на България

3 мартХасково почете 134-тата годишнина от Освобождението на България. В 11 часа пред сградата на общината тържествено бе издигнат националния трибагреник. Предвождани от мажоретки военнослужещите от хасковските поделения, граждани, политици и представители на институциите тръгнаха към площад „Свобода“.

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Незнайния воин. В словото си заместник-кметът Минко Ангелов припомни, че след Санстефанския мирен договор България отново е станала държава. 3 март е символ на възхитителния патриотизъм на народа ни, на саможертвата и героизма, подчерта той.

3 мартПо-късно празникът бе отбелязан с поетичен рецитал и изпълнения на мажоретния състав, Теодор Батуров и ансамбъл „Хасково“.

На 3 март България чества Освобождението си. На тази дата е поставено началото на Третата българска държава. През 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и Османската империя, с което се слага края на Руско-турската война от 1877- 1878 г.

 3 март  3 март
 3 март  3 март
 3 март  3 март

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Неузунжовец
Неузунжовец
03.03.2012 19:57 19:57

Ам каде е кметя а?Някаде повънка ли е а???

Back to top button