Хасково

Заловен с близо 9 кг. опиум твърди, че е за лична употреба

38-годишният Райка Малеки Ески, гражданин на Германия и Иран, е задържан на 29 септември на вход на ГКПП „Капитан Андреево“ с голямо количество наркотици в колата, която е шофирал дрогиран.

В стените на хладилна чанта в багажника са намерени 5 пакета с 8,856 кг. опиум за 212 544 лв., а в купето 110 грама метамфетамин за 2 640 лв. Тестът на водача е отчел употреба на амфетамин и метамфетамин, като не е притежавал шофьорска книжка.

Ески е направил самопризнания пред разследващите, като е разказал, че купил дрогата от Иран. Той живее и работи като продуктов мениджър в Дортмунд, Германия. Наркотиците били за лична употреба, защото страдал от онкологично заболяване.

От прокуратурата поискаха от Хасковския окръжен съд постоянен арест за мъжа, а адвокатът му настоя за парична гаранция, защото клиентът му съдействал на властите и нямал да се укрие. Ески заяви пред съда, че съжалява за случилото се.

Междувременно, мъжът е издирван от властите в Германия за трафик на дрога, като го грози до 15 г. затвор. Преди екстрадицията обаче трябва да приключи делото в България, по което максималното наказание е до 15 г. затвор и глоба до 200 000 лв.

Съдът остави Ески в ареста заради обоснованото предположение, че е извършил деянията, в които е обвинен, опасността от укриване и извършване на престъпление. По делото липсвали данни за влошено здравословно състояние, но при нужда той можел да поиска лечение или изменение на мярката в по-лека.

Решението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button