Спорт

Григор Димитров отстъпи на Яник Синер на четвъртфиналите на турнира в Пекин

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира на твърда настилка в китайската столица Пекин с награден фонд 3,8 милиона долара, съобщават от федерацията по тенис.

Хасковлията отстъпи с 4:6, 6:3, 3:6 от №6 в схемата и №7 в света Яник Синер от Италия. Срещата продължи 2 часа и 32 минути.

С доброто си представяне на турнира Димитров заработи 90 точки за световната ранглиста.

Българинът допусна пробив още в първия гейм на мача, а при 1:2 пропусна две възможности за рибрейк. До края на сета нови възможности за пробив нямаше и Синер спечели с 6:4.

Димитров спаси две точки за пробив при 2:2 и четири точки за пробив при 3:3 гейма във втория сет. При 4:3 Григор направи първия си пробив в срещата и след това сервира за спечелване на сета. Българинът спаси два шанса за рибрейк на Синер и след 6:3 изравни сетовете.

Италианецът започна много силно третия сет и поведе с 3:0. При 1:3 Димитров имаше една възможност, а при 2:4 още два шанса за връщане на пробива, но не успя да се възползва. С нов пробив при 5:2 Синер затвори мача в своя полза.

Междувременно Григор Димитров ще стартира срещу победителя от мача между Александър Вукич (Австралия) и Роберто Карбайес Баена (Испания) на турнира на твърда настилка от сериите „Мастърс“ в Шанхай с награден фонд 8,8 милиона долара, който започва на 4 октомври.

Димитров е поставен под №18 в основната схема и почива в първия кръг. Българинът, който е 19-и в класацията на АТП в момента, няма загуба и от двамата си евентуални съперници.

Григор спечели единствения си мач досега срещу 50-ия в света Вукич с 6:3, 6:4 през юни на надпреварата на трева в лондонския Куинс Клъб.

Гришо има две победи в две срещи срещу 61-ия в световната ранглиста Карбайес Баена, като едната също е по-рано през годината в Женева през май с 6:1, 6:4.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тим
Тим
03.10.2023 0:00 0:00

Браво на Григор! До края на годината ще си увеличи точките!

Back to top button