Любопитно

За пръв път играят „Астория“ в Димитровград

Първата си за сезона премиера ще представи димитровградският ОДТ „Апостол Карамитев“, съобщават от общината.

Спектакълът „Астория“ от Юра Зойфер ще се играе на 10 октомври от 19 часа. Пиесата се поставя за първи път в България. Режисьор е Валерия Минева, а сценограф – Михаела Трифонова. Участват: Калин Зафиров, Димитър Иванов-Мич, Вероника Йорданова Тодорова, Илияз Иляз, Росен Караджов, Ванина Попова, Карина Борисова и Игор Коробко.

Това е една необичайна комедия, в която приликата с настоящи лица и събития е напълно случайна… Чрез острия си социален хумор Юра Зойфер превръща една реална дипломатическа лъжа в най-горчивата си антиутопия. „Астория“ окарикатурява слабостите на обществото и политиката, стъпвайки на реални събития и личности.

Сюжетът осмива, както абсурдните политически амбиции на елита, така и наивните граждани, които позволяват на една измама да просъществува прекалено дълго. Пиесата обаче звучи опасно актуална, а хуморът в текста на моменти истински нагарча.

Постановката е копродукция на Сдружение „Транзит“ и Драматичен театър „Апостол Карамитев“, като се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ в партньорство с Национален студентски дом. Билетите на цена от 12 лв. вече са в продажба на касата на театъра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кралицата - Продължаваме Промяната
Кралицата - Продължаваме Промяната
04.10.2023 12:50 12:50

Това представление за хомосексуалисти ли е ?

Back to top button