Регион

Задържаха големи количества фалшиви перилни, почистващи препарати и медикаменти

Фалшиви 33 024 кг. прах за пране, 8217 л течен почистващ препарат, както и 14 670 лекарствени продукти са задържани на ГКПП „Капитан Андреево“ при две проверки, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 26 септември на пункта пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация на път от Турция за Косово. Косовският водач е представил пред митничарите редовни документи за превозваната стока – перилни и почистващи препарати.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение се установява, че стоката отговаря на декларираното по документи, но е със лога на известни марки. Открити са 12 палета с опаковки по 2 и 3 кг. – общо 9 984 кг. прах за пране и 16 палета с общо 8217,6 литра течен препарат за измиване на съдове.

В предната дясна част на полуремаркето до челната стена са били укрити и кашони с недекларирани лекарствени продукти. Открити са 14 670 медикамента, сред които инжекционни разтвори, ампули и таблетки с различно предназначение. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

Другият случай е по-рано през септември, когато е извършена проверка на товарен автомобил с чужда регистрация на път от Турция за България. Според представените документи превозваната стока е перилни препарати.

При извършената щателна митническа проверка са открити 27 палета с опаковки по 10 кг. – общо 23 040 кг. прах за пране. Всички опаковки са с логата на две известни търговски марки, с надписи на турски език.

В изпълнение на Европейския регламент за защитата на правата върху интелектуалната собственост перилните и почистващи препарати са задържани. За случаите са уведомени притежателите на търговските марки, който са потвърдили, че стоката е фалшива.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button