Регион

Искри от влак причиниха пожар на площ от 3 000 декара, изгоря и постройка

Голям пожар е избухнал вчера покрай жп линията между Константиново, Нова Надежда и Черногорово, сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Заради огнената стихия са били спрени влаковете, а хората са се извозвали с автобуси. От димитровградската жп гара тази сутрин съобщиха, че влаковете вече се движат нормално.

От областната противопожарна служба информираха, че най-вероятната причина за пожара са искри от преминаващ влак. Огънят е бил на фронт от няколко километра и е обхванал площ от близо 3 000 декара.

Горели са основно сухи треви и храсти, като в хасковското село Нова Надежда е изгоряла и постройка. Пожарът е погасен от 10 екипа огнеборци и горски служители. На място и днес има дежурни пожарникари.

Междувременно в димитровградското село Бодрово се е самозапалил стар автомобил с газова уредба. Няма данни за умишлен палеж, като се предполага, че огънят е тръгнал от късо съединение в старата електрическа инсталация.

Заради сухото време опасността от пожари в региона е много голяма, като само вчера има 15 сигнала към огнеборците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стоименов
Стоименов
04.10.2023 12:48 12:48

Кви искри, кви пет лева, бре? Нали вече няма парни локомотиви? Нали електрифицирахте линията Димитровград-Свиленград.
Защо още се движат дизеловите, за да крадат машинистите нафта ли?

Back to top button