Хасково

Служители се жалват, че работят повече, отколкото им плащат

КНСБРаботниците в сферата на туризма се оплакват от неспазване на работното време от страна на работодателите. Това отчетоха днес от КНСБ – Хасково, които провеждат обучения на заетите, за да ги запознаят с правата им.

Масово хората се осигуряват на половин работен ден, а работят дори и извънредно, но без допълнително заплащане. Друго оплакване на работниците е за липсата на работно облекло.

Част от миналите обучение са се интересували и от най-добрите варианти да напуснат, за да получат обезщетение за безработица. Общо около 300 души в Хасково и областта ще минат обучението на КНСБ.

Основната идея на обучението е да се разясни какво е положението със сивата икономика. От Националния статистически институт твърдят, че нивото й е около 15% от брутния вътрешен продукт. Според работодателските организации обаче процентът е близо 40 и се увеличава заради кризата.

Данните на КНСБ показвали, че в Хасково сивата икономика не е силно изразена. В същото време през последните години много от работещите в големите предприятия са останали без работа, а щатовете са свити. Например в електроразпределителното дружество EVN в региона преди няколко години са били заети 450 човека, а сега са едва около 160. Подобно е положението и в преструктурираното дружество „Напоителни системи“, където щатът е свит от 120 на 47.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.03.2012 18:49 18:49

EVN-намалени щатовете от 450 на 160.Нап. системи 120 на 47 и т.н.значи има икономии на ФРЗаплата,каде са паричките а???

Хасковлия
Хасковлия
05.03.2012 19:12 19:12

Данните на КНСБ показвали, че в Хасково сивата икономика не е силно изразена. Ха-ха-ха ние пасем трева!!!…

ХАСКОВО
ХАСКОВО
06.03.2012 10:23 10:23

И какво от това което са констатирали КНСБ.Те да не би заедно с Подкрепа да могат да помагат с нещо на хората.Пълни
глупости са това КНСБ и Подкпеха.Те си получават субсидиите от Държавата и си гледат кефа.Къде в Хасково не се работи 10 часа , а хората ги водат на 4.Кажете ми дали има такава фирма в Хасково където се спазват всички разпоредби на конституцията.

Back to top button