Хасково

Купуват 6 нови електробуса с 3 зарядни станции в Хасково

Обществена поръчка за доставка на 6 нови нископодови електрически автобуса и 3 зарядни станции обявиха от Община Хасково.

Очаква се обновяването на автопарка на градския транспорт да допринесе за по-екологична, безопасна и енергийно ефективна градска мобилност. Цели се повишаване привлекателността на обществения транспорт с подобряване качеството на услугата, възможност за разширяване обхвата на общинската транспортна схема и обслужване на нови градски зони. Ще се намали времето за пътуване, като леко ще се увеличи средната скорост.

Прогнозната стойност на поръчката е 6 150 000 лв. без ДДС. Тя се възлага във връзка с кандидатстване на общината по Националния план за възстановяване и устойчивост. Сега Тролейбусен транспорт разполага с 5 електробуса.

Срокът за доставката на електрическите автобуси и монтажа на зарядните станции е до 360 календарни дни от получаване на възлагателното писмо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.10.2023 21:41 21:41

голямо браво на Албен

Back to top button