Регион

Месец след наводненията Стойково още е под вода

Стойково още под водаМесец след наводненията в Хасковска област, десетки декари в село Стойково продължават да са под вода. Все още наводнени са и 6 от 14-те засегнати къщи. Причината е, че след снеготопенето водата не само, че не е оттеглила, а е станала повече, каза пред Haskovo.info кметицата Василка Ангелова.

От хасковската пожарна обясниха, че няма вариант всичката вода да бъде изпомпена. Единственото решение е да бъде прокопан канал, по който тя да се отече. Това обаче може да стане само през улиците, което за хората в селото не е приемлив вариант, тъй като след това нямало кой да възстанови и без това отнесените от водата настилки.

Стойково още под водаОсвен шестте къщи, под вода в Стойково е и централният площад заедно с детската площадка. Там кметицата се надява вода да има още максимум месец, а след това заедно с работника, който ще бъде нает по програмата за временна заетост, да успеят да възстановят паркчето.

Нивите край международния път за Турция са пълни с тонове дървета, довлечени от стихията преди месец. За разчистването им се грижат хората от селото и приходящи роми, които всеки ден товарят дърва за огрев.

Причината за наводнението в Стойково е прелялата река Олу Дере, която пресича пътя към Любеново. Част от предпоставките са това са и затлаченото корито и мостът, който няма капацитет да пропусне цялото количество вода. Затова хората в Стойково и Любеново се надяват, че най-после ще се намерят пари новият мост между двете села да бъде довършен.

Вижте още във видео репортажа

 Стойково още под вода  Стойково още под вода

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button