Хасково

ГЕРБ прати сигнал до сметната палата за хасковската такса смет

Община ХасковоОбщинските съветници от ГЕРБ – Хасково сезираха сметната палата за нарушение на Закона за местните данъци и такси, съобщиха от пресцентъра на партията. Те били провокирани от отчета за изпълнението на бюджета на община Хасково за миналата година, в който е записано, че от получените близо 6,5 милиона лева от такса смет, за почистване са похарчени малко над 4 милиона. Останалите са използвани за вътрешен заем, с който са покрити плащания по европейски проекти.

Според общинските съветници от ГЕРБ след като парите не са похарчени целево, става въпрос за нарушение на закона, според който приходите от такса битови отпадъци не могат да бъдат използвани за други дейности.

На последната сесия на Общински съвет именно тази тема предизвика полемика. Главният счетоводител на общината обясни, че и през тази година част от тези 2,5 милиона лева ще бъдат използвани за вътрешни заеми. Кметът Георги Иванов пък заяви, че тепърва общината ще харчи повече пари за почистване с оглед по-високите такси към екоминистерството и бъдещото регионално депо край Гарваново.

С днешния си сигнал общинските съветници от ГЕРБ настояват председателят на Сметната палата да разпореди одит на отчета за изпълнение на бюджета на община Хасково, който бе приет на последната сесия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button