Избори 2023 – Предизборни публикации

Продължаваме промяната – Демократична България откри кампанията си с щанд с книги и 66 пожелания

По оригинален начин днес от „Продължаваме промяната – Демократична България“ поставиха началото на своята предизборна кампания в Хасково.

Облечени в тениски с изображение на номер 66, участниците в листата се събраха пред часовниковата кула на пл. „Атлантически“, където ги чакаха техни приятели и симпатизанти. Сред тях беше и Николай Ставрев – независим кандидат за кмет на община Хасково.

На мястото на събитието беше разположен щанд с книги, а до щанда – статив с бяло платно, на което бе изписан надсловът „Написаното остава“.

ППДБ
Атанас Атанасов, Николай Ставрев и Деян Янев

Събитието беше открито от водача на листата Атанас Атанасов, който отправи поздрав към присъстващите учители и към учителите, участващи в листата на коалицията, по повод на техния професионален празник – „Международния ден на учителя“. Атанасов сподели, че от Продължаваме промяната и Демократична България са успели да създадат общ и много сплотен екип, който влиза в предизборната кампания с желанието да се постигне промяна за доброто на всички граждани на община Хасково.

Истинската промяна, каза Атанасов, е възможна само ако я правят истински хора, на които може да се разчита, каквито са кандидатите за общински съветници на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Той подчерта, че от коалицията подкрепят кандидатурата на Николай Ставрев за кмет на общината, с когото е свързана надеждата на всички за по-достойно бъдеще на Хасково, и добави, че е сигурен в неговата победа.

ППДБСлед Атанасов говори Николай Ставрев, който поздрави присъстващите и изрази своята увереност, че заедно с приятелите си от „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще постигне успех в битката за по-добро бъдеще на Хасково.

Деян Янев, който е втори по ред в листата на коалицията, сподели пред присъстващите защо са решили точно по този нестандартен начин да открият своята кампания, и то точно днес, когато е Международният ден на учителя. От уважение към учителите, каза той, днес за политика не искаме да говорим по онзи досаден и омръзнал вече на всички начин с политически лозунги и кухи фрази.

ППДБТой отбеляза, че понеже учителите са хора на Духа и са истински творци, каквито са и хората на културата, от „Продължаваме промяната – Демократична България“ са решили да открият кампанията си, като заедно с гражданите на Хасково изрекат по една дума-пожелание за бъдещето на града ни и така да се съберат 66 думи, които да изразят едно послание за промяна. Той прикани присъстващите да подарят на членовете на листата своите думи, а за всяка дума те получиха подарък – по една книга на хасковски автор.

Янев подчерта, че Хасково притежава талантливи творци и че Хасково е литературен град, в който се провежда най-значимият литературен конкурс в България – „Южна пролет“. Според него културата стои в основата на всеки напредък и от „Продължаваме промяната – Демократична България“ искат да изразят уважението си към културата и творците на града ни.

ППДБСъбитието продължи като едно преживяване, по време на което симпатизанти и приятели на хората от листата подаряваха думи и получаваха книги, а художникът Даниел Русев изписа думите на бялото платно, което побра 66 пожелания, изречени с любов и загриженост, думи, които по вълнуващ начин описаха надеждите на хората за Хасково.

ППДБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button