Хасково

Разбиха канал за трафик на наркотици към ЕС

ImageЧетирима наркотрафиканти са задържани вчера на границата с Турция от служители на сектор БОП – Хасково, съобщават от областната дирекция на МВР.

Операцията е проведена съвместно с антимафиоти от Велико Търново, Пловдив и Кърджали и е стартирала на 2 март. Тогава на ГКПП „Капитан Андреево“ е спрян за проверка лек автомобил КИА, шофиран от 38-годишен мъж от Лясковец. Последвал е щателен митнически преглед, при който е установен специално пригоден двоен тайник под багажника на колата. Открити са 16 пакета с неправилна форма, съдържащи общо 8,48 кг хероин и скемиращо устройство.

В хода на оперативно- издирвателните действия са установении останалите трима мъже – двама пловдивчани на 49 и 51 години и 37-годишен кържалиец. Те подготвяли нов трафик на наркотици в посока Италия. Според антимафиотите се касае за международен канал за трафик на наркотици и скемиращи устройства за страни за ЕС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button