Хасково

1 000 декара обхвана пожарът край Хасково, най-вероятно е тръгнал от цигара

Близо 1 000 декара обхвана пожарът край Хасково, който пламна след 10 часа в района на язовир „Сивата вода“ в парк „Кенана“.

Както Haskovo.info писа, огънят пламна в сухи треви и храсти, като обхвана и гората. На място бяха изпратени няколко екипа на пожарната, включително и от Димитровград. Очакваха се и две водоноски от община Хасково.

Инспекторът от хасковската пожарна Мирослав Сариев съобщи, че сигналът е подаден от шофьор на камион, който забелязал пушека от пътя Хасково – Пловдив. Огънят бързо се разпространил в сухата растителност и вятъра.

Пожар
Мирослав Сариев

Благодарение на бързата намеса на огнеборците обаче няма опасност за съседните населени места, бившето ханче Клокотница, помпена станция и складова база. Фактът, че има обработваеми земи също помагат на пожарникарите да овладеят разпространението на огъня.

ПожарПожарът все още не е локализиран. Предполага се, че огънят е тръгнал от незагасена цигара. Димът се виждаше от километри.

Гора пламна край Хасково, няколко екипа на пожарната се борят с огъня

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ченге
ЕКС ченге
06.10.2023 15:01 15:01

Ходят на КЕНАНА за бягат и да се движат на въздух…А около пейките и местата за
почивка от ФАСОВЕ не можеш да стъпнеш…

Jack Bauer
Jack Bauer
06.10.2023 17:02 17:02

Наврете си ги тия цигари, барабар със запалките, там дето слънце не огрява. Боклуци.

Back to top button