Хасково

Хасковски деца със стипендии от 1350 лева от МОМН

Награди за възрожденски къщиС две първи и две трети места се завърнаха възпитаниците на школата по изобразително изкуство към читалище „Заря“ от Националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници и възрожденски къщи в макети“.

Надпреварата, която се провежда по егидата на Министерството на образованието, младежта и науката, се проведе през уикенда във Варна.

Хасковските ученици се представиха с макети на възрожденски къщи.

Награди за възрожденски къщиГергина Георгиева и Христо Петров заеха първо място, а Христо Йорданов и Магда Сталева си разделиха третото място. 

Единственият макет на съществуваща къща е този на ученичката от хасковската математическа гимназия Гергина Георгиева. Тя е копие на Каблешковата къща.

„Хареса ми как изглежда къщата. Направих я с мокава и картон за около един месец“, сподели тя.  За доброто си представяне възпитаниците на школата към читалище „Заря“ имат право да получат стипендии. Те са годишни и са по 1350 лева на човек.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ива
Ива
07.03.2012 8:56 8:56

Браво! Страхотни неща са направили тези деца.

Back to top button