Хасково

107 от Хасковско искат НАП да им връща данъци

НАП - Хасково107 жители на Хасковска област са поискали досега от НАП да им възстанови надвнесен данък върху доходите заради полагащи им се данъчни облекчения.

Дължимият данък може да се намали ако гръжданите са направили дарения или вноски по застраховка „Живот“, припомнят от приходната агенция. Облекчения се ползват и ако през миналата година сте правили лични вноски за доброволно здравно осигуряване и за осигурителен стаж при пенсиониране.

За да се ползват облекчения, към декларацията се прикрепят и необходимите документи, удостоверяващи правото на облекчение.  Намалената работоспособност на лицето, също даваща право на данъчно облекчение, се доказва с ТЕЛК – решение, а при теглен ипотечен кредит от младо семейство се изисква документ от банката, в който е описан размера на направените лихвени плащания през миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button