Хасково

Хасковска гимназия е сред победителите в националния етап на Европейската статистическа олимпиада

Отбор на хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ е сред победителите в националния кръг на Европейската олимпиада по статистика, проведeн в рамките на учебната 2022/2023 година.

Най-добрите получиха награди на официална церемония в София от председателя на Националния статистически институт доц. д-р Атанас Атанасов и заместник-председателя на НСИ и председател на журито доц. д-р Михаил Кончев.

В двата национални етапа на шестото издание на олимпиадата се състезаваха 310 ученически отбора от цялата страна. Хасковският отбор ANDROMEDA в категория А (от X до XII клас) получи 97.38 точки, което го нареди на пето място.

Първите пет отбора от всяка категория получиха правото да премерят сили за участие в европейския кръг, за който подготвиха и защитиха идейни видеопроекти на тема „Благосъстояние“.

На първенците, завършващи средното си образование през 2023 г. се призна оценка отличен 6 от конкурсния изпит в Университета за национално и световно стопанство за кандидатстване във всички специалности от направление „Икономика“ за учебната 2023/2024 г.

„Впечатлени сме от вашата креативност, анализаторски и графични умения“, заяви доц. Атанасов пред младите хора и техните преподаватели. Той допълни, че церемонията по награждаването е част от събитията, с които НСИ отбелязва Европейския ден на статистиката – 20 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button