Регион

Шест общини са заявили желание да ремонтират къщи в Бисер

Бисер, архивШест общини до този момент са заявили, че ще ремонтират пострадали от наводнението къщи в харманлийското село Бисер, съобщи за Haskovo.info областният управител на Хасково Ирена Узунова. Десетки кметски администрации вече са изпратили материали и други помощи за пострадалите хора. Първа е била община Кричим, която още в първия ден на бедствието е осигурила дърва за огрев.

Община Пловдив ще „осинови“ къщата на Ваня Килова. Жената с присадено сърце е сред пострадалите при потопа. 15 000 лева ще дарят от кметството под тепетата. Първите общини, решили да ремонтират къщи бяха Бургас и Русе. Участие в инициативата са потвърдили и от Велико Търново, Ямбол и Перник. Очаквам поне половината общини в България да се включат с помощи, оптимистично коментира Узунова.

Днес тя се е срещнала с председателя на националния кризисен щаб Цветан Цветанов, с когото са обсъдили бъдещото възстановяване на Бисер. Очаква се до края на тази седмица да приключи разчистването на терените от Главболгарстрой, а до края на следващата седмица да започне работа по проектите на първите 10 къщи, които ще бъдат построени наново.

Заедно с проектантите ще се направи остойностяване на строителството и ще се види какво от дарените строителни материали може да се ползва. След това самите дарители ще решат как да разпределят събраните над 2 милиона лева по дейностите, обясни Узунова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mariq
mariq
07.03.2012 16:24 16:24

bravo namirat se o6e dobri hora

разбирач
разбирач
07.03.2012 16:30 16:30

„Главборюстрой“ строи много готини къщи, той трябва да строи!

барака
барака
08.03.2012 23:20 23:20

а колко ли ще гушне тази свиня ирена и компания от този проект,след като и в квартал хисаря има бедствие от както съществува като квартал няма път,асвалт канализация,за 5 керпичени бараки над 30 милиона добра далавера а ирена свиня гнусна

Back to top button