Външни публикации

Защо да пазаруваме дрехи втора употреба

Искате ли да изглеждате оригинални, интересни и всички погледи да са насочени към вас, когато се разхождате по улицата? Обичате ли да пазарувате онлайн? Обичате ли да ходите на “трифтинг” – пазаруване на втора употреба дрехи? Ако се припознавате в някои от въпросите, които ви зададохме до момента, продължавайте да четете, защото вече можете да пазарувате подбрани дрехи с високо качество и то от удобството на собствения ви дом!

Защо да пазаруваме втора употреба дрехи?

Да пазарувате дрехи втора употреба не означава просто да отидете до магазина и да вземете първото нещо, което ви попадне пред очите. Тоалетите, които можете да създадете от дрехите, които някой друг не използва, могат да бъдат сравнени със създаването на изкуство. Дрехите втора употреба са екологични и чрез съчетаването на различни цветове, марки и стилове, вие можете да бъдете не просто стилист, а и дори моден дизайнер, но за това ще ви разкажем малко по-късно.

Друга причина поради която да купувате втора употреба дрехи, са техните цени. С инфлацията, която претърпява целият свят в момента, гардеробът ни някак остава на последно място. Не е нужно да харчим цяло състояние за качествени дрехи, за това е добра идея да пазаруваме умно и бюджетно. Ако харесвате определена марка, която не ви е по-бюджета, със сигурност можете да я намерите на по-ниска цена във магазин за втора употреба дрехи.

Как да бъдем моден дизайнер с помощта на втора употреба дрехи?

Надяваме се, ако има модни дизайнери, които четат тази статия в момента, да не се обиждат. Знаем колко е трудна работата ви и изключително много я ценим, но все пак смятаме, че е добра идея всеки да развихри въображението си и да създаде нещо оригинално и красиво.

Когато си закупите дрехи на добра цена, със сигурност можете да се развихрите и да пуснете на свобода вътрешната си Коко Шанел, да режете, да шиете, да лепите, да рисувате и каквото още пожелаете. Със сигурност ще се изненадате от произведенията на изкуствата, които ще създадете. Стилът на всеки човек е уникален и когато пазарувате втора употреба дрехи, можете да преоткриете своя. Много модни дизайнери започват точно от преработването на стари дрехи, които вече не носят, за да им дадат нов живот. Можете да се забавлявате с декорацията на дрехи, които на пръв поглед ви се струват семпли, но в тях се крие огромен потенциал.

Историята на дрехите втора употреба: Как е започнало всичко?

Сега, като финал, ще ви разкажем интересна история. Чудили ли сте се някога, откъде произлиза пазаруването на втора употреба дрехи? Е, концепцията за купуване на дрехи втора ръка, датира от началото на 19-ти век, още когато благотворителни и религиозни организации, събират дрехи втора употреба и ги продават, за да съберат средства за каузите си. Въпреки това, едва през Голямата депресия, през 30-те години на 20-ти век, спестяването, докато пазаруваме, придобива популярността, която има и днес.

През голямата Депресия, много от хората изнемогват и не могат да свържат двата края, което оставя пазаруването на стоки като дрехи и обувки, на заден план. Трифт магазините набират популярност, тъй като те предлагат качествени дрехи, на достъпни цени. Повечето от тези магазини са били създадени от благотворителни организации, които също са раздавали дрехи на най-бедните, както и принадлежности, които да послужат за дома. Артикулите, които тези магазина са продавали, са били дарявани от хора с повече възможности, но днес, всеки от нас, може да дари старите си и ненужни дрехи в подобен магазин, като дори, някои магазини предлагат и процент от печалбата. Съществуват и много групи, където можете да качите втора употреба дрехи, или дрехи които сте купили онлайн и не са вашия размер, и да си върнете парите обратно.

Какво чакате още? Бъдете оригинални и креативни, докато помагате на природата и на собствения с бюджет!

Back to top button