Хасково

Първи сигнали за незаконна агитация в ОИК – Хасково, заличиха и кандидат за кмет

Първи сигнали за нарушения при предизборната агитация са постъпили в Общинската избирателна комисия в Хасково. Читатели на Haskovo.info също изпратиха снимки на нерегламентирано лепене на плакати по спирки в града.

Със свое решение ОИК разпореди да бъдат премахнати плакати на ДПС от информационна табела в село Узунджово. В сигнала от партия „Възраждане“ е посочено, че те са били залепени върху табелата на църквата „Успение на Пресвета Богородица“.

Това според ОИК е нарушение на заповедта на кмета на общината за местата, където е разрешено поставянето на агитационни материали, както и на изборния кодекс. В сигнала е посочено, че има подобни плакати и върху контейнери за смет, което обаче е оставено без уважение, тъй като не е ясно дали собственикът на съоръженията не е дал разрешение.

С друго свое решение Общинската избирателна комисия в Хасково заличи регистрацията на кандидата за кмет на с. Брягово от ДПС Аптия Мустафов Аптиев. Това се случва след заявление от кандидата, с което той се отказва от кандидатурата си за кмет.

ОИК излезе и с няколко решения за замяна на членове на секционни избирателни комисии по искане на партиите.

Определиха 26 места за предизборни плакати в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Орфей
Орфей
09.10.2023 20:50 20:50

На бул.Васил Левски ,до ВиК (спирката на тролея) също има плакат на един кандидат,който е дете на спирката (стъклото) ,моля да се премахне !

Back to top button