Хасково

Липсата на пари проваля участие на таланти в международен фестивал?

Талантливи деца от ТракийкаЛипсата на пари поставя под въпрос участието на талантливите деца от фолклорна формация „Тракийка“ към ОУ „Св. Климент Охридски“ в международен форум, алармира ръководителят на формацията Анета Балтова. 

Както Haskovo.info писа в края на миналата година, талантливите хасковски деца са получили покана за участие в международния фолклорен фестивал в Турция от 20 до 25 май.

„Ние сме единствените, които сме поканени от България, но ако не намерим спонсори няма да можем да отидем“, коментира Балтова.

Талантливи деца от ТракийкаСлед родителска среща се оказало, че едва 9 деца от формацията ще успеят да поемат разходите за спане и храна на децата. Пътните обаче остават под въпрос.

В тази връзка от фолклорна формация „Тракийка“ са разпратили писма да 40 хаскоски фирми с надеждата те да откликнат и с общи усилия гостуването на децата в международния фестивал, в който участие ще вземат певци от 28 държави, да се състои.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
09.03.2012 9:51 9:51

Може би кметът ще помогне на децата …

daniel
daniel
09.03.2012 12:13 12:13

кмета не помага на никого , а най-малко на деца-таланти-това е закон кметски.

гост
гост
09.03.2012 15:52 15:52

Респективно не трябва и на кмета да се помага – като се избира !

Back to top button