Хасково

Георги Иванов осъди Николай Бареков за клевети за 1 лев

Съдът осъди БарековКметът на Хасково Георги Иванов осъди за 1 лев журналиста от ТВ7 Николай Бареков. Районният съд уважи иска на градоначалника заради клевети и обиди по негов адрес, изречени в директно телевизионно предаване и наложи административна санкция на Бареков в размер на 2500 лева.

Гражданският иск срещу Бареков бе заведен миналата година след излъченото на предаването „Гореща точка“ директно от хотел „Европа“ в Хасково. В ефир журналистът изрекъл „обидни за градоначалника квалификации“. „Тук има един кмет, който общува не с гражданите, а с Бога… Той се има за божество …. с цял поменик от престъпления … крадец на църковни имоти … имал незаконна вила в чашката на язовир „Клокотница“ – това са само част от цитираните в съда изявления на Николай Бареков. Сред думите са и твърденията, че Георги Иванов крадял заплатите на работниците, имал хотели в Германия и апартамент в Лондон, Алексей Петров бил политическият му чадър, кметът бил луд човек.

В съда днес бяха разпитани двама свидетели. Служителят в общината Атанас Бялков, който видял кмета на следващия ден след предаването. „Беше силно притеснен. Попитах го какво му има, а той отговори, че е притеснен във връзка с коментарите и квалификациите по негов адрес. След предаването дълго време беше нарушен трудовият ритъм в целия колектив“, заяви Бялков.

Съдът осъди БарековКато свидетел бе призован и пенсионерът Илия Илиев, който е бил пред хотел Европа по време на живото излъчване. „Георги Иванов беше опустошен след предаването. Той не беше в състояние да работи дълго време“, заяви възрастният човек.

Според служебният адвокат на журналиста Венко Челебиев искът от страна на градоначалника е неоснователен. „Думите, които е изрекъл Бареков са метафори, които нямат смисъла на обидни реплики“, заяви в съдебната зала той и се позова на европейската практика, която залагала на факта, че „когато става въпрос за обществени личности, нивото на допустима критичност е много по-високо“.

По време на предаването Николай Бареков се е възползвал от правото си да изрази собственото си мнение. „Ако това са нападки, а не изразяване на мнение, считам, че правото на хората да изразяват свободно мнението си е накърнено“, каза в заключение Челебиев.

Съдът обаче не се съобрази със защитата и осъди Николай Бареков. Преди това делото бе отлагано заради неявяване на журналиста. Днес той отново не присъстваше в залата. Представляваше го адвокат Венко Челебиев, който поел служебната му защита вчера следобед. Решението по делото може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Хасковския окръжен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вая
вая
08.03.2012 16:53 16:53

Браво на Георги Иванов. Човек трябва да си отстоява правата. Спомнете си какви ги нареди в ефир г-н Бареков за стачкуващите зърнопроизводители.Защо той да има права да си изразява мнението си пред милионна аудитория, а останалите да нямат право на глас.Нали сме демокрация.

ооо
ооо
08.03.2012 17:29 17:29

Така е в Хасково – и съдиите се слагат на кмета-корупция, облечена в закона!

6001
6001
08.03.2012 17:38 17:38

До вая.Мислиш ли че всичко това което Бареков е изрекал тогава го е изсмукал от пръстите си?Я се поогледай града на какъв хал е,не му стигали четири милиона и половина за снегопочисване?Че те се скъсаха да чистят,Раковски,България,даже не и кърджалийска.Че няма хотели ли,че снахата му не спира кадето си иска ли,че общинска полиция не гледа на другата страна ли?Всичко е осеяно с дупки като след бомбардировка и много др.неща.Та така вая така…

Анонимен
Анонимен
08.03.2012 17:41 17:41

Допълнение-и пътя за язовир КЛОКОТНИЦА най почидтения от сняг.Демек до вилата на Узунжовския сом…

sysad
sysad
08.03.2012 17:43 17:43

В съда днес бяха разпитани двама свидетели. Служителят в общината Атанас Бялков, който видял кмета на следващия ден след предаването. „Беше силно притеснен. Попитах го какво му има, а той отговори, че е притеснен във връзка с коментарите и квалификациите по негов адрес. След предаването дълго време беше нарушен трудовият ритъм в целия колектив“, заяви Бялков.

Като свидетел бе призован и пенсионерът Илия Илиев, който е бил пред хотел Европа по време на живото излъчване. „Георги Иванов беше опустошен след предаването. Той не беше в състояние да работи дълго време“, заяви възрастният човек.
УЖАС, горкия кмет. Предлагам всички хасковлии да заведем дело срещу Н.Бареков за дето ни лиши от работоспособноста на кмета. Кмета как не си е извадил и медицинско за нанесени душевни терзания.

nadia karagiozowa
nadia karagiozowa
09.03.2012 0:03 0:03

Barekow e gadno wreskalo, a kmetyt e myj na miasto

гост
гост
09.03.2012 9:48 9:48

Мъж на място е за себе си обаче ! Бареков не си ги е измислил …

Анонимен
Анонимен
09.03.2012 10:47 10:47

Бареков е подлога на Бойко и казва и това което му е наредено и прави това което му казва и се заяжда с този който му посочат, пълен нещастник е за това вече е журналист в измислена телевизия и никоя нормална не го иска.Тука корумпирания в случая е точно този псевдо журналист.

дирлик
дирлик
12.03.2012 13:17 13:17

Георги Иванов забрани на журналистите да имат собствено мнение.
Всички журналисти трябва да хвалят кмета.
Всеки журналист който не хвали кмета а го критикува ще бъде съден.
Край на свободното слово в Хасково.

Back to top button