Хасково

Синдикалисти от Хасково ще подкрепят протестиращите енергетици и миньори на магистрала „Тракия“

Хасковски синдикалисти и работещи в енергийния комплекс „Марица Изток“ ще подкрепят утре вечер протестиращите енергетици и миньори на автомагистрала „Тракия“ край Стара Загора, съобщи председателят на СРС „Подкрепа“ – Хасково д-р Димитър Виденов, като уточни, че не иска протестите да се политизират.

„Така нареченият План за възстановяване и устойчивост и Териториални планове за справедлив преход не знам колко ще бъдат справедливи и колко ще бъдат в помощ на енергетиците и миньорите. Те бяха приети в 12 без 1 минута на 29 септември и на 30 септември бяха внесени в Брюксел. Подписаха споразумение на 3 октомври, след бурни 6-часови дебати, а вече всичко беше изпратено в Брюксел“, посочи Виденов.

По думите на синдикалистите управляващите шикалкавели, че ТЕЦ-овете ще работят до 2038 г., защото се очаквало капацитетът на ТЕЦ 2 да падне наполовина.

„В подкрепа на миньорите и енергетиците застанаха общинските съвети в Стара Загора, Ямбол, Сливен, Раднево, Гълъбово, но хасковският общински съвет не, а тук живеят няколко хиляди човека, които работят там“, допълни председателят на „Подкрепа“ – Хасково.

Марио Бисеров каза, че българската енергетика е последният останал стълб на националната ни сигурност и той трябва да се пази, за да не се наложи да внасяме ток.

„Защо човек трябва да си хвърля обувките при положение, че не си е купил нови. Говорят за фотоволтаици, но като няма слънце какво правим. Трябва да се върне този План обратно, трябва да се преработи и да се каже няма проблем, ще спрем централите, но като направим друго“, завърши Марио Бисеров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.10.2023 14:04 14:04

Съсипващите планетата дейности не са част от никаква национална сигурност. Няма вариант да останем без ток, особено пък скъп като този от въглища. А колкото до блокадите – въпросът е къде са полицията и жандармерията да арестуват престъпниците, които са на пътя в нарушение на няколко закона. Да не говорим, че исканията им са меко казано неясни за тях самите и тотално неадекватни. Освен това да не забравяме, че ние – данъкоплатците им плащаме огромните заплати от по няколко хиляди лева.

Георги Илиев
Георги Илиев
11.10.2023 20:42 20:42

Крайно време беше. Само единството ще ни поведе напред. Няма синдикат няма права за работниците.

Back to top button