Хасково

6000 хасковски дружества свързаха касовите си апарати с НАП

Касов апарат, илюстрация6000 дружества от Хасковска област вече са свързали касовите си апарати със сървърите на НАП, съобщават от приходната агенция.

В началото на февруари техният брой беше приблизително 3 700. Сметките показват, че в последния месец от кампанията на ден се свързват по около 100 фирми. От офиса на НАП в Хасково предупреждават, че времето, необходимо за дистанционна връзка ще става все по-дълго заради наближаващия краен срок и струпването на голям брой заявки в последния момент. 

Дружествата, приемащи плащания за стоки и услуги само по банков път, нямат задължение за осигуряване на дистанционна връзка, напомнят още от НАП. Ако пък имате регистриран касов апарат, но след 31 март няма да го използвате, а ще се разплащате с контрагентите само по банков път, то устройството трябва да бъде предоставено на съответната сервизната фирма за демонтаж на фискалната памет. При тази операция се издава Протокол, екземпляр от който в 3-дневен срок следва да бъде заверен в компетентния офис на приходната агенция. 

От свързаните до момента с НАП в Хасковско най-много са търговците в сферата на услугите – хранителни магазини и магазини за дрехи и стоки за бита, питейни заведения, обекти за медицински услуги, аптеки.

На 2 април инспекторите на НАП ще започнат проверки и  всеки, който отчита оборота си на устройство без дистанционна връзка ще бъде санкциониран с до 10 000 лева глоба, а обектът му ще бъде запечатан докато изпълни изискването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.03.2012 19:03 19:03

ашколсун сега ги хванахте за ку….

Back to top button