Хасково

Общината все още не е подала документи за лиценз за паяците

ПаякОбщина Хасково все още не е подала документи в Министерството на транспорта за лиценз за вътрешни превози, който е необходим, за да заработят отново паяците, извозващи неправилно паркираните автомобили.

Преди месец общински съвет гласува тази дейност да мине към „Тролейбусен транспорт“, за да може то като търговско предприятие да кандидатства за необходимия лиценз. Именно заради липсата му паяците бяха спрени от Държавната автомобилна администрация миналата година.

Причината за забавянето на искането за лиценз е, че все още гласуваната промяна в дейността на „Тролейбусен транспорт“ не е вписана в съда. Освен това управителят на дружеството трябва да премине курс за професионална компетентност, съобщиха от пресцентъра на кметството. Документите ще бъдат подадени в Министерството на транспорта най-рано следващата седмица. Едва след това от там ще бъде издаден лиценз.

Предположението на общинската администрация е, че паяците ще заработят отново в началото на април. Междувременно „репатриращите автомобили“ минават технически прегледи, за да са в готовност за работа, когато лицензът бъде издаден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button