Регион

Хиляди ментета откриха в камиони на Капитан Андреево

46 801 текстилни изделия, чанти, колани и спортни обувки задържаха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при две проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

На 7 октомври на пункта пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация. Според представените документи от полския водач той превозва групажна стока от Турция за Полша.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Митническите служители са установили в товара 203 колета, съдържащи 32 064 текстилни артикула, сред които блузи, спортни комплекти, якета, панталони и чорапи с обозначения на световноизвестни марки. В колетите са открити още 1639 чанти и колани, както и 24 чифта спортни обувки, носещи лога на регистрирани търговски марки.

Другият случай е от 4 октомври, когато на пункта е пристигнал влекач с полуремарке, превозващ текстилни изделия от Турция за Словакия. При извършената щателна митническа проверка в товарното помещение сред декларираната стока са открити 13 074 шапки, носещи словни и фигуративни изображения на 33 известни марки, по-голяма част от които спортни.

Снощи в Димитровград в багажника на лека кола, управлявана от 64-годишен мъж от Нова Загора са намерени 480 ментета.

В турско БМВ на Капитан Андреево пък са открити недекларирани 3 800 цигари, а половин килограм тютюн без бандерол е намерен в жилището на 57-годишен мъж в хасковския квартал „Орфей“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button