Спорт

Григор победи Джари и се класира за полуфиналите в Шанхай

Григор Димитров продължава великолепното си представяне и се класира за полуфиналите на турнира на твърда настилка от сериите „Мастърс 1000“ в Шанхай с награден фонд 8,8 милиона долара, съобщават от федерацията по тенис.

Хасковлията победи на четвъртфиналите със 7:6(2), 6:4 №22 в световната ранглиста Николас Джари от Чили. Срещата продължи 1 час и 39 минути.

С този успех Димитров си върна за загубата от този противник във финала на турнира в Женева. Това е четвърта победа за Григор на турнира при само един загубен сет. Българинът елиминира на осминафиналите №1 в схемата и №2 в световната ранглиста Карлос Алкарас от Испания.

Гришо, който е поставен под номер 18 в схемата на турнира в Шанхай, ще играе на полуфинал срещу руснака Андрей Рубльов.

Първата част между Димитров и Джари премина без пробиви и се стигна до тайбрек. В него Григор спечели убедително със 7-2 точки. Българинът направи решителен пробив за 4:3 във втория сет и след това с два перфектни сервис гейма затвори мача в своя полза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button