Хасково

Бат Пламен: Кокошките станаха щастливи, а хората са нещастни

Пламен КолевМежду 25 и 30 стотинки се харчат българските яйца от щастливи кокошки или поне толкова струват яйцата от щастливи кокошки на Бат Пламен, чиято птицеферма се намира в харманлийското село Българин.

Себестойността им зависи от категорията, уточни производителят. По думите му неговите яйца няма да се повишават за Великден. В търговската мрежа те могат да се намерят на цени между 30 и 35 стотинки

„Малък производител съм и зареждат малки магазини. В големите вериги нещата не стоят така. Аз самия си купих вчера от хипермаркет в Свиленград яйца, за да покажа на съпругата касовата бележката. Дадох 5 лева за 10 яйца„, каза Пламен Колев. 

Птицефермата за „щастливи кокошки“ в село Българин е една от четирите в областта. Работи от 2004 година. Собственикът й е първият в региона вложил 15 000 лева още преди три години само за закупуването на машина за поставяне на лазерни печати върху яйцата, които не могат да бъдат фалшифицирани.

Птицефермата е направена по проект, съобразена е с европейските изисквания за хуманно отглеждане на кокоши. „Откакто обаче кокошките станаха щастливи, хората са нещастни„, коментира Бат Пламен. По думите му тази година ще се боядисват по-малко яйца, за да могат от финансова гледна точка на хората да им излязат сметките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.03.2012 13:06 13:06

искам яйца от нещастни кокошкииииииииии
който иска да си купува щастливи яйца

Селяндур new
Селяндур new
12.03.2012 15:27 15:27

Аз пък ще си гледам 4 кокошки носачки на терасата на панелния блок. Ще са с паспорти и ваксинирани. Кучета и котки може, а кокошки???

Анонимен
Анонимен
12.03.2012 22:02 22:02

ТАКА Е ВЪВ ФИЗИЧЕСКИЯ СВЯТ,НЯМА САМО ДОБРО ИМА И ЛОШО,НЯМА САМО ДЕН ИМА И НОЩ,НЯМА САМО ЩАСЛИВИ ИМА И НЕЩАСТНИ,САМО ЧЕ СИ СМЕНЯТ МЕСТАТА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ

Back to top button