Регион

Отведоха в полицията алпинистите, които изписаха „престъпление“ на ТЕЦ-а

Седмината алпинисти, които днес изписаха „престъпление“ на английски език на една от кулите в ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград са отведени следобед в районното управление на полицията, съобщиха за Haskovo.info от областната дирекция на МВР.

В полицията ще им бъдат снети обяснения и ще им бъдат съставени предупредителни протоколи. По случая ще бъде образувана преписка, която ще бъде докладвана на прокуратурата, допълниха от ОДМВ – Хасково.

Както Haskovo.info писа, рано сутринта екоактивисти на „Грийнпийс“ се качиха на кулата и започнаха да изписват „CRIME“ на нея. Протестната акция е срещу замърсяването на въздуха в града. Участниците са от България, Полша, Чехия, Унгария, Австрия, Хърватия, Гърция и Румъния.

ПротестHaskovo.info припомня, че централата не работи от 4 октомври. От предприятието излязоха с позиция, че са били в процес на пуск на съоръжения за производство на ток, който е спрян и са претърпели големи загуби. От ТЕЦ-а се заканиха да съдят екоактивистите.

Екоактивисти се качиха на кула в ТЕЦ-а край Димитровград – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.10.2023 6:41 6:41

Глупчовци :D

Back to top button