Спорт

Проверяват спортните клубове, парите – според успехите

Представители на спортните клубовеПарите в бюджета на община Хасково, заделени за спортните клубове в града, ще бъдат разпределяни между организациите в зависимост от успехите и масовостта им. Това съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на администрацията.

До 23 март спортните клубове трябва да представят в общината комплект документи и информация за базата, в която клубът развива дейността си, утвърден от съответната федерация спортен календар, удостоверения, протоколи и грамоти, доказващи успехите на възпитаниците на съответния клуб. Нужно ще бъде да се представят и броят на спортните специалисти, назначени на трудов или граждански договор, броят на деца, трениращи в съответния спортен клуб, графикът на тренировките. Клубовете трябва да дадат и отчет за приходите и разходите за миналата година, както и проектобюджет за 2012 г.

Представената документация ще бъде проверена. Общинска комисия ще направи инспекция на спортните клубове, за да се увери, че посоченото на хартия, отговаря на действителността. След това предстои резултатите от проверките да бъдат обобщени и да се излезе с решение на кой клуб, колко пари ще бъдат дадени. Комисията е 5-членна. В нея влизат общинските съветници Митко Ламбов, Красен Ангелов, Живко Архондев, малдши експерт „Спорт“ в общината Любомир Георгиев и секретарят на администрацията Атанас Димитров.

„Основните критерии, по които ще бъдат оценявани са масовост и успехи. Целта е да не се финансират клубове – фантоми, които нямат принос към развитието на спорта в общината“, коментираха от пресцентъра на администрацията.  Парите ще бъдат изплащани на клубовете или на тримесечие или на полугодие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
родител
родител
13.03.2012 17:13 17:13

Интересен е изборът на комисия Митко Ламбов – футболист,Красен Ангелов- менажеращ футбол,Живко Архондев – щангист,Любомир Георгиев – футболист и Атанас Димитров – спортен запалянко.Интересното е ако искат така да фининсират футбола в Хасково и щангите, що ще карат клубовете да пишат толкова. Интересно ще ми е тези ритнитопковци, как ще коментират спортната аеробика и спортната гимнастика и т.н. и т.н.
И какво значи масовост и успехи,е всеки един учител по физкултура в учебно заведение да сформира по един отбор от всички класове ще бие по масовост всички клубове. Ами тогава ,как ще вземат пари от Общината футбола и щангите, ами бокса, борбата, каратето, баскетбола,хандбала, леката отлетика, тениса на маса,тениса на корт, бадминтона, спортната гимнастика,аеробиката,силовите трибои и многобои,спортните танци,конния спорт,картинга,ит.н.
и т.н. огън ли да ги тори……………….

лули
лули
13.03.2012 22:42 22:42

това са все хората на кмета че то комисията вече знае какво да правикаквото им кажат нека ние си изберем комисия стига с тези нагласени простотии все една песен си пеем миналата година архонтев дръпна парите тази година пак в комисията че той си ги зоби неговите всеки го знае нна такива в белите страни не им разрешават да работят с деца ама тука под крилото на кмета във всички комисии сега не ми се говори за другите а сина на пенка хич още незнае къде се намира мнага опасна комисия

Анонимен
Анонимен
16.03.2012 11:42 11:42

ТЕ КАКВО СА ДАЛИ ЗА СПОРТА,ЧЕ ТЕ ДА ОПРЕДЕЛЯТ НА КОЙ КОЛКО

Back to top button