Регион

Детски учители на хорото в Пролетното надиграване

Надиграването, архивУчителки от детските градини в Димитровград ще участват в пролетното надиграване, което организира за трета поредна година местната езикова гимназия, съобщи за Haskovo.info директорът на елитното школо Красимир Кръстев. 

В надпреварата ще се включат възпитаници от ЕГ „Д-р Иван Богоров“ и отбори от ОУ „Алеко Константинов“, СОУ „Любен Каравелов“ и ПГХХТ „Проф.д-р Ас.Златаров“.

Заявка за участие са дали и ученици от СОУ „Христо Ботев“ – Ивайловград. 

Записването на участниците продължава до 20 март, припомни Кръстев. Пролетното надиграване ще бъде три дни по-късно. Този път състезанието ще се проведе в Спортна зала „Младост“. 

В конкурсната програма са включени хората ширто, чичовото, джангурица, трите пъти, пиринска четворка, ситно шопско, дунавско, сборенка, ръка, касапско и бучимиш. Ще се играят и тракийска, добруджанска и кюстендилска ръченици

За победителите ще има предметни награди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button